divendres, 28 de desembre de 2012

Yes we can

Per Joan Nieblas Miquel,
estudiant de Metodologia de l'Ensenyança de l'AF i l'Esport

Tots nosaltres alguna vegada ens hem sentit incapaços a l’hora de realitzar alguna activitat al llarg de la nostra vida, ja que creiem que no podríem aconseguir-ho. Doncs bé, m’agradaria presentar-vos a una persona ja coneguda per alguns de nosaltres i que sincerament em va marcar. Es tracta de Nick Vujicic, un important orador motivacional que va nàixer amb una agenèsia consistent en una tri-amelia, és a dir va nàixer sense les dos extremitats superiors ni una de les extremitats inferiors, i amb meromelia a l’altra extremitat inferior (malformitat que en el seu cas consta d’un xicotet peu amb dos dits que naixen de la seua cuixa esquerra). Pràcticament tothom amb aquest problema es rendiria i no voldria viure en eixes condicions, en canvi aquesta persona decidí lluitar per complir els seus somnis i mai s’ha rendit. En el vídeo que vos presente podem observar una imatge molt impactant, on se’l pot observar gitat damunt la taula i amb el problema que té, aconsegueix per si sol alçar-se. A més, és capaç de fer nombroses activitats impensables amb aquesta discapacitat. No obstant, el que més m’impressiona no és sols que és capaç de motivar a la gent, sinó que es pot observar la seua felicitat i que li encanta sobreposar-se als obstacles que es presenten a la vida.


A continuació, també m’agradaria parlar-vos de la nadadora aragonesa Teresa Perales, que als 19 anys va perdre la mobilitat des de la cintura fins a la extremitat inferior, degut a una neuropatia que l’ha impedit tornar a caminar i des d’eixe moment es desplaça amb una cadira de rodes. No obstant, no es va rendir i va aprendre a nadar en eixes condicions i actualment és una de les atletes paralímpiques amb més medalles olímpiques de la història, igualant ni més ni menys al gran Michael Phelps, amb 22 medalles olímpiques. El passat 29 de Novembres, vaig veure la entrevista que li va fer el programa de La Sexta “El intermedio”. Fins a eixe moment, no coneixia la seua historia però després de veure-la hem vaig quedar sorprès per tots els obstacles que ha tingut que superar i també pels que pretén superar. Entre tot el que comenta a l’entrevista, m’agradaria destacar la idea de superar en medalles a Michael Phelps, ja que significa l’atribució d’un nou repte a superar en la seua vida. A més, Teresa contà una anècdota del dia de la seua boda que m’agradaria compartir-la amb vosaltres. Ella sempre havia volgut casar-se amb una llarga cua en el vestit però que amb la cadira de rodes era impossible, per tant va decidir posar-se uns aparts que ella tenia, es va subjectar i amb la ajuda de unes closes va aconseguir posar-se de peu, davant la sorpresa de tots els presents en la boda.


Per què vos parle d’aquestes persones? On vull arribar? Aquests són dos exemples de persones que lluiten i es creixen davant l’adversitat, i sempre creuen en la possibilitat d’aconseguir nous reptes. El missatge que vull fer-vos arribar és que som, en certa forma, uns privilegiats i no deguem rendir-nos per res del món

Tots sabem que anem a superar el nostre Grau i que serem graduats en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, però també hem de ser conscients de que anem a tindre una gran quantitat d’obstacles per a poder impartir els nostres coneixements, degut als temps que corren en l’actualitat. Per tant, hem de saber les limitacions de cadascú i buscar les millors solucions per poder sobreposar-nos als problemes que ens van sorgint. Així, en el moment que siguem graduats molts pocs de nosaltres anem a trobar feina ràpidament, per tant la nostra “obligació” va a ser continuar formant-nos per ser millors i continuar la lluita per trobar eixe lloc de treball que ens aporte estabilitat.

No obstant, si quan acabem el Grau i no trobem un lloc on desenvolupar la nostra carrera laboral ens rendim, no valdrà de res tot el que hem fet fins aquest moment i serem uns “fracassats”. Així, l’objectiu d’aquest post és animar-vos a tots a lluitar fins al final ja que amb treball, interès, esforç i dedicació aconseguirem els nostres objectius, a pesar de tots els obstacles. A més, en el cas de que fracassem en molts dels nostres intents tenim que seguir intentant-ho i “si ens caiguem una vegada tenim que tornar alçar-nos sempre, caiguem les vegades que caiguem”, seguint el símil de Nick Vujicic. M’agradaria concloure animant-vos una vegada més a lluitar, ja que tots nosaltres tenim un gran potencial i per tant, “YES WE CAN”.

10 comentaris:

MARCOS CAMPOS GIMENEZ ha dit...

En primer lloc, m’agradaria comentar que hem pareix molt bo aquest post del meu company Joan Nieblas, perquè ens aporta exemples, que moltes vegades son el arguments o fonaments que més es recorden, a través dels quals intenta fer-nos aplegar la seua idea, la idea de que tots podem arribar a qualsevol lloc si ens ho proposem.
Pel que respecta als dos exemples exposats, el primer com tots sabem ja l’hem pogut veure a altres classes com psicologia de l’esport , però en canvi, Teresa segur que es més desconeguda per a molts de nosaltres, inclús més dur tal volta que el cas de Nick Vujicic ja que el primer poder fer unes coses i després que te lleven eixes coses tal volta puga ser més difícil de superar, sobretot a nivell psicològic, en açò no vull ni molt menys llevar-li mèrits a el que es capaç de fer Nick, ni molt menys, és més, al igual que Joan, hem pareix un magnífic exemple de superació.
Pel que respecta a la conclusió de Joan , comparteix la idea de que es tots podem aplegar a les nostres metes si ens ho proposem i sempre a base de sacrifici, treball i esforç. A més soc dels que pensa que si fem una cosa hi ha que realitzar-la ben feta, es dir, fet tot el possible i que estiga en les nostres mans per a que tot allò que realitzem, ho fem e millor possible.
Finament comentar que el títol del post hem pareix molt adequat per a ell : YES WE CAN!

Pablo Revert ha dit...

Donar les gràcies al nostre company Joan per aquest post tant esperançador i per donar-nos eixa il•lusió de que amb esforç i treball, les coses “apleguen”. Parlant del mateix, l’altre dia vaig assistir a l’ultima classe d’una de les assignatures que hem tingut, on el professor ens volia donar ànims i esperances positives sobre el nostre futur quan acabem la carrera, ens deia que, quan acabarem la carrera i entrarem en el “mercat laboral” , o el que es el mateix “buscar faena”, a ell li va anar molt be seguir tres conceptes, a més d’altres, aquest tres son els que ens aconsellava que tinguérem presents. Primerament devíem de tindre en ment el concepte de esforç, esforç per treballar, esforç per aconseguir clavar-nos on desitjàvem... esforç per a treballar fora on fora per tal de arribar un treball que ens agradara. En segon lloc ens parlava del concepte de innovadors, innovadors en quant a projectes que volguérem dur a terme, treballs que ens agradaria ser, innovadors en quant a anar a una empresa i dir que puguem oferir de nou a eixa empresa... i per últim ens parlà del concepte de emprenedors.

Aquest discurs d’aquest professor, el discurs del nostre company Joan, els discursos d’altres professor, molts dels vídeos “motivadors” que circulen per les xarxes electròniques... discursos esperançadors de que si que podem trobar treball, en Espanya o a l’estranger, amb coneguts o desconeguts...allò on siga, però trobar treball que es el que la societat en la que estem prioritza, trobar un treball remunerat per a poder viure be.

La realitat o la situació en la que estem immersos es la que es, una situació pessimista amb milers de persones en atur, una situació en la que un arquitecte viu sent cambrer, on un llicenciat en ciències de l’activitat física i l’esport te que esta ajudant al pare en una sabateria, on un graduat en relacions laborals te que treballar de relacions publiques d’un local, on un graduat en magisteri sols fa que buscar treball del que siga... el que vull dir es que estem en una situació on el tindre una titulació no ens garanteix res, per això done suport al nostre company quan diu que hem de seguir formant-nos i on també done suport al professor quan diu que hem de esforçar-nos, i així a molt d’altres discursos que hi veiem al voltant.

L’ altre dia un company meu del grau hem comentava que ja no tenia motivació per seguir fent aquesta carrera per que no hi veia futur per ningun lloc. Me afirmo dient que la realitat o la situació en la que ens trobem es eixa, una situació pessimista i desil•lusionadora, però dins de aquesta situació tant depriment, preferís aferrar-me a aquest tipus de discursos esperançadors i intentar fer el que puga, segui esforçant-me encara que siga molt complicat.

Uge Escalera Garcia ha dit...

En primer lugar quiero pedir disculpas por no comentar el post en valenciano, pero para mí es más fácil expresarme en el idioma de Cervantes.
Valorando el post, quiero felicitar a Joan por el trabajo que ha hecho, pues creo que ha sido muy acertado y ha sabido enlazar dos temas como son el de la motivación para superarse a sí mismo y a una discapacidad y el de la motivación para no decaer y seguir formándonos mientras encontramos el trabajo ideal para cada cual.
Se puede llegar a pensar que son dos temas que no están relacionados, pero al igual que Joan, creo que si lo están, pues debemos ser conscientes de que al salir al mercado laboral no encontraremos el trabajo de nuestros sueños y deberemos ir poco a poco progresando, mejorar y esforzarnos en nuestra vida laboral hasta encontrarlo. Lo mismo que les sucede a Nick y Teresa, cuyas vidas no son nada fáciles ni mucho menos, y sin embargo son dos personas que deberían servir de ejemplo para todos nosotros, uno por ser motivador vocacional para los demás ayudado de su discapacidad, y la otra por ser la deportista española con más medallas olímpicas, sí, porque no decirlo así, por que decir atleta paraolímpica si en lo único que se diferencian es en que el Estado Español, no da las misma recompensas a unos que a otros a pesar de trabajar lo mismo.
Estas dos personas transmiten afán de superación, espíritu de sacrificio, progreso en la vida, etc. Cada uno a su forma, pero ambas son muy reconfortantes tanto para ellos como seguro para sus familias al ver que a pesar de sus discapacidades no ha habido barrera lo suficientemente grande como para pararles. Así que nosotros también seremos capaces de sobreponernos a nuestros obstáculos durante nuestra etapa como profesionales y ahora en nuestra etapa de formación académica.
Reitero mis felicitaciones a Joan por el post que me ha subido el entusiasmo por esta carrera y por seguir trabajando duro para lograr mis objetivos.
Voy a dejar alguna frase que también nos invita a seguir esforzándonos y a no decaer nunca:
• Ninguna noche es lo bastante larga para impedir que el sol vuelva a salir.
• Cuando sabes lo que quieres y lo quieres con suficiente fuerza, siempre vas a encontrar la forma de obtenerlo.
• Nunca te arrepientas del dinero invertido en tu educación.
• En el enfrentamiento entre el arroyo y la roca, el arroyo siempre gana, no por fuerza sino por persistencia (Budha)
• Creo muchísimo en la suerte y descubro que cuanto más trabajo, más suerte tengo. (Stephen Leacock)
• El noventa por ciento del éxito se basa simplemente en insistir (Woody Allen)

Mireia Gil Martí ha dit...

El único lugar donde el éxito viene antes que el trabajo es en el diccionario. (Donald Kendall)

He comenzado mi comentario con esta frase, que dijo en una clase el profesor de entrenamiento, porque en mi opinión, para poder llegar a conseguir lo que queremos en esta vida, primero de todo debemos trabajar, esforzarnos lo máximo posible en nuestro camino para así conseguir el objetivo que perseguimos. Si desde el primer momento uno da todo de sí, aunque las cosas tarden en llegar, conseguiremos los objetivos que teníamos planteados.

Como bien ha puesto de ejemplo Joan, los casos de Nick y Teresa están basados en la discapacidad, en superarse a sí mismo ante problemas, en este caso de movilidad, pero saber adpatarse a ellos y superarlos de forma que no interfieran en tu día a día.
Teresa y Nick, han conseguido esta superación mediante el trabajo y el esfuerzo, si no lo hubieran intentado dependerían siempre de otras personas para valerse, pero gracias a la motivación que tenían por superarse consiguieron sus metas.

Comparto también mi opinión con mi compañero Uge, ya que en el momento que terminemos nuestros estudios debemos progresar, mejorar y esforzarnos en nuestra vida laboral hasta conseguir trabajar en lo que deseábamos. No es un camino fácil, pero con trabajo y esfuerzo se puede conseguir. Con esto quiero relacionar también la frase que abría mi comentario, ya que, si desde el principio mientras estamos cursando nuestros estudios de Grado, hemos trabajado para sacarlos de la mejor manera posible, al terminarlos probablemente tendremos más oportunidades de éxito.

Por lo tanto debemos ser capaces de superar todo aquello que se interponga en nuestro camino para llegar a alcanzar aquello que deseamos.
Para cerrar mi comentario, dejo una frase que dijo Jorge Lorenzo y que creo que se relaciona bastante con este tema: ‘La idea aquí es sencilla: si puedes soñarlo, es posible’.

Borja ha dit...

En primer lloc felicitar a Joan per el post tan optimista que ha fet, són estes persones, les que veuen la vida de forma positiva, les que fan que moltes altres no tiren la tovallola i puguen seguir endavant. Com van fer un grup d’estudiants de la UCJC a Madrid elaborant un diari amb tan sols bones notícies.(1)

Però ser positius i tirar endavant no és fàcil, i menys si et posen impediments al camí. Dic açò per una notícia que hem va arribar a través de les xarxes socials: Vicent Lluch és un jove de 19, esportista d’èlit a qui no deixen seguir formant-se en l’Activitat Física i l’Esport per no superar unes proves físiques que és impossible que supere mai per mai per la seu discapacitat.(2)Casos com aquest són els que fan replantejar-te si val la pena seguir lluitant o deixar-ho perdre tot.

Jo personalment sóc de la idea de Joan i pense que deuríem seguir els consells de Nick i Teresa, perquè si som constants i seguim treballant algun dia arribarem on volem, potser el camí no siga fàcil, però amb esforç i convicció aconseguirem cadascun de nosaltres les seues metes. Com deia Michael Jordan a un anunci: “He fallado más de 9000 tiros en mi carrera. He perdido casi 300 partidos. En 26 ocasiones se me ha confiado el último tiro de un juego. . . y he fallado. He fracasado una, y otra, y otra vez en mi vida. Y por eso… SOY EXITOSO.”
Afegir que Nick també és actor i va fer un curt que us recomane: “ El circo de la mariposa”(3)
(1) http://noticias.universia.es/vida-universitaria/noticia/2012/12/14/988997/estudiantes-ucjc-presentaron-periodico-buenas-noticias.html
(2) http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2011/11/19/deportista-elite-dejan-estudiar-educacion-fisica/858442.html
(3) http://www.youtube.com/watch?v=ZF5M_BjLg8w

Ignacio Marzal Abreu ha dit...

Algunas personas quieren que algo ocurra, otras sueñan con que pasara, otras hacen que suceda.
He fallado más de 9000 tiros en mi carrera. He perdido casi 300 partidos. 26 veces han confiado en mi para lanzar el tiro que ganaba el juego y lo he fallado. He fracasado una y otra vez en mi vida y eso es por lo que tengo éxito.
Estas dos frases pertenecen a Michael Jordan.
Para mi solo hay una forma de lograr las cosas en esta vida: trabajo trabajo trabajo. Es la única manera de conseguir cosas. No rendirse nunca y trabajar para mejorar.
En esta misma dinámica se encuentra Josef Ajram, competidor en carreras de resistencia y trader en la bolsa, conocido sobre todo por su particular imagen. Me gusta mucho su actitud. Os cuento un poco por encima su historia: era mal estudiante, llego a la carrera de Económicas pero se la dejo al ver que no le iban a enseñar nada sobre la bolsa, comenzó a ir a la bolsa día tras día con una libreta en la que probar sus posibilidades, por suerte alguien le ofreció un trabajo, comenzó a ganar dinero, se pasó a la vida nocturna pero sin descuidar su trabajo en la bolsa, y hasta que un día decidió alejarse de todo eso. Retomo el deporte que tanto había practicado de joven, el ciclismo, pero pronto se le quedo pequeño y fue a más, buscando nuevos retos. Aquí es cuando decidió competir en grandes pruebas de resistencia, y donde surgió la idea sobre la que ahora gira su vida: ¿Dónde está el límite? Este es solo un breve resumen, en sus libros esta todo mucho más detallado. Si os interesa todo lo relacionado con la superación, la búsqueda de nuevos retos, etc. os animo a que leáis alguno de sus libros.
Me ha llamado la atención el uso de la palabra fracaso. Aquí no es una palabra que se oiga demasiado y aunque puede resultar dura, en América esta palabra es un insulto muy grave, duele más que cualquier otro.
Por último decir que me gusta la positividad que transmite este post, YES WE CAN.

Mario Fernández ha dit...

Sin duda, este tipo de ejemplos siempre son alentadores porque nos hacen ver muchas veces que lo que nosotros vemos como grandes problemas son pequeñeces en comparación con lo que puede estar viviendo otra persona.

Yo personalmente me siento bastante identificado con estos dos casos, porque también tengo una discapacidad. Cuando tenía nueve años, mientras dormía, sufrí un derrame cerebral en el hemisfério derecho del cerebro. Las consecuencias básicamente fueron una parálisis de mi lado izquierdo del cuerpo, que al principio era completa. La suerte que tuve fue que tan solo tenía nueve años, cosa que me daba aún muchas posibilidades de recuperar parte de la movilidad eso sí, a base de esfuerzo personal porque no recibí ningún tipo de rehabilitación, ya que, “es joven y eso lo recuperará haciendo vida normal”.

Yo sé que fue algo que me ha condicionado para toda la vida, y que todo lo que implique cierta destreza motriz me va a costar más que al resto, y por eso he aprendido que tengo que esforzarme para conseguir mis objetivos y no rendirme, tal y como nos reclama Joan con estos dos ejemplos.

Muchas veces he sentido envidia al ver a alguien realizar algo con una facilidad pasmosa sabiendo que tal vez yo nunca seré capaz, o me he preguntado ¿por qué a mí?, pero al mismo tiempo muchas veces cuando estoy en el gimnasio para gente discapacitada que hay en nuestra facultad, el TeraSport, y veo a gente que está mucho peor que yo vuelvo a pensar que tal vez las dificultades o los problemas que pueda tener yo son insignificantes al lado de toda esa gente que va en silla de ruedas y que sin embargo nadie les quita esa sonrisa de la cara. Desde mi experiencia personal me aventuraría a decir, que una experiencia de este tipo sin duda te hace cambiar tu perspectiva de la vida y pese a los problemas, llegar a ser mucho más optimista que el resto de la gente.

Me gustaría terminar haciendo algún comentario a partir de lo que concluyen Gutiérrez & cols, 2006 en su artículo en el que analizan los motivos por los que realizan actividades físicas la gente con y sin discapacidad. Afirman que la gente con discapacidad valora más que la gente que no tiene discapacidad, el deporte como un “integrador social” y una forma de relación social. Además de que los deportistas con discapacidad tienen una orientación al ego, que se contradice con lo que concluyeron otros autores que afirman que este colectivo tiene una orientación a la tarea. Y puestos a decir frases motivadoras, a mi me gusta el lema que utiliza Josef Ajram, atleta en pruebas de ultra-resistencia, “I don’t know where the limit is, but I know where it isn’t.” El atleta en cuestión dijo también que “nuestros límites están más lejos de lo que piensas”. Y pienso que tiene razón, los limites nos los ponemos nosotros y eso es lo que nos va a condicionar a la hora de alcanzar o no nuestros objetivos. Pienso que es importante tener esto presente por lo que decía Joan de que vamos a tener dificultades y vamos a tener que salir adelante.

Referencias bibiográficas:

Gutiérrez Sanmartín, M., & Caus i Pertegáz, N. (2006). Análisis de los motivos para la participación en actividades físicas de personas con y sin discapacidad. Retrieved from http://rodrigo.uv.es/handle/10550/2357

jose luis planes tejada ha dit...

En primer lugar me gustaría felicitar a mi compañero Joan porque nos ha transmitido la idea de que si somos constantes y no abandonamos, podremos llegar a ser lo que queramos. También me gustaría añadir que las historias de Nick y Teresa son verdaderos ejemplos de superación dónde uno puede mirarse; al hablar de éstas personas, quiero comentar varios ejemplos que al igual que ellos son ejemplos muy válidos de superación.

Hace tiempo, salió por la televisión, más concretamente en las noticias deportivas de cuatro, un niño que nació sin piernas y estaba jugando al futbol; como él supongo que habrá más chavales, pero con la diferencia de que este disfruta jugando al futbol y no tiene en cuenta para nada su discapacidad, él quiere ser futbolista profesional.

Otro ejemplo de superación, es la historia de un hombre cuyo hijo está convaleciente en una silla de ruedas debido a una enfermedad; él hijo le dice a su padre que quería correr un triatlón, y él padre, ya con edad avanzada entrena para conseguir el deseo de su hijo. Llegó el día e hizo sin ningún problema las tres pruebas llevando a su hijo con carros especiales y barca; el hombre tardó lo suyo, pero hay que decir que con el trabajo se consigue lo que se quiere. Hoy en día, tanto hijo como padre compiten actualmente en todas las pruebas de esta disciplina.

También me gustaría comentar, que a veces debido a problemas y frustración la gente abandona sus objetivos y no pone nada más que excusas y se quejan de todo lo que tienen; con ello, quiero decir que a veces nosotros no apreciamos lo que tenemos, algunas personas les gustaría tener nuestras condiciones, pero estas no se rinden, sino que trabajan más para conseguir lo que quieren, es decir, que la discapacidad no sea un inconveniente. Así pues, creo que las personas con discapacidad tienen más meritos que las personas sin discapacidad a la hora de hacer deporte y otras cosas, porque por sus cabezas no se le pasa la idea del abandono.

Para terminar con mi comentario, me gustaría decir que en lo que respecta a nuestra situación laboral una vez terminado nuestro grado será muy difícil debido a la situación en la cual nos encontramos pero con ello no quiere decir que una vez terminamos, abandonemos, ni mucho menos, hay que seguir trabajando para en un futuro recoger los frutos del trabajo. Respecto a mi situación, a veces no me sale lo que quiero en el grado y me planteo en abandonar, pero se que si abandono me arrepentiré toda la vida, y por eso trabajo y trabajo para recoger lo que un día espero, es decir, el Grado de Ciencias de Actividad Física y Deporte. Para terminar, me gustaría decir que si siembras, en un futuro recogerás frutos, en cambio si no haces esto, por mucho tiempo que pase los frutos no llegarán.

Vicent Grau Romero ha dit...

En primer lloc m’ha impactat molt el post de Joan Nieblas parlant de els/les minusvàlids/es, perquè m’identifique en ells també encara que tinc una minusvàlida a les orelles, a més a més també parlar a l’hora de eixir de la carrera hi ha que continuar lluitant per poder obtindre un treball en la vida, des de el meu punt de vista, la gran majoria de la gent minusvàlida sempre trenca obstacles, no hi ha res al món que puga impedir-nos, tot és qüestió de fer un esforç important per viure la vida d’aquesta manera encara que hi haja coses que impedeixen, i encara que es molt dur també a acceptar com eres, com diu Nick Vujicic si caus 100 voltes, t’alçaràs 100 voltes, no hi ha que rendir mai davant d’un obstacle, sempre lluiten pel que volen. Hi ha que continuar avant i mai més mirar el passat, el passat ja passat, i el present es ara en aquest moment encarar al futur per lluitar els somnis.
Parlant de la carrera com bé a esmenat Joan Nieblas, una volta acabem del Grau no em de quedar en casa “rascant els ous” perquè no van a buscar-te, per a fer-te un contracte perquè treballis. Quant entrem al Grau ningú ens a buscat per a que estudiem aquesta carrera, sinó que l’hem elegida, perquè ens agrada, perquè es del nostre gust, dins del Grau tampoc et busquen per a que et donen solucions la vida no es fàcil, encara que davant d’un obstacle, sempre hi ha que trencar aquest obstacle realitzant investigacions o treballs de tota classe i si hi ha alguna cosa que no entenem tenim tutories de les quals quasi ningú busca al professor perquè li expliqui el dubte que té, tot s’ha de lluitar si vols entendre alguna cosa més a fons tenim que lluitar buscant informació o anant a tutories. També quant acabem el Grau tenim que continuar lluitant per aconseguir un contracte estable, encara que tenim un obstacle que es la crisis que hi ha en aquestos moments es dificultós per buscar un treball. Però, i si ho busques, treballes dur, lluites dur i t’esforces per aconseguir algun treball? Al final tot té recompensa.
Mai em de rendir davant d’un obstacle, sempre em de seguir endavant, o com bé diu Joan si caiguem tornem a alçar-nos i tornem a intentar-ho fins que ho superem.

Educación del Movimiento ha dit...

Es imposible que al instante de leer este post no te vengan a la cabeza palabras como, grandeza, honor, dignidad, superación, espíritu, etc. Y es eso lo que significan estas personas, seres que ven recompensado lo que la vida o el destino, si nos queremos poner metafísicos, les quitó en su día. Creo que lo difícil no es conseguir todo lo que actualmente están consiguiendo, medallas olímpicas, respeto y admiración por la sociedad, modelos de ejemplo a seguir… lo duro fue aceptarse como son y en qué situación se encontraban, entender que hay que seguir viviendo, echar un par de huevos y continuar “pá lante”, sí, son la clase de personas que enternecen a cualquiera de nosotros. También me viene a la cabeza, sin salirme del marco contextual que nos ofrece este post, el mítico “milagro sobre hielo” que protagonizaron los estadounidenses y los soviéticos, en los Juegos olímpicos de invierno en los años 80 durante la Guerra Fría, donde los americanos compuesto de jugadores universitarios ganaron al equipo soviético, con una espectacular remontada incluida, se trata de un equipo que tenía la hegemonía en este deporte, fue un partido emocionante donde el equipo de USA estaba muy infravalorado y estaban destinados a recibir una soberana paliza del contrincante, sin embargo no fue así y al igual que las personas que Joan ejemplifica en el post, estos también dieron una lección al mundo de cómo superar las adversidades.

Y es que también es muy bonito ver como un conjunto de personas, cada una con su historia diferente, son capaces de unirse como una sola, para afrentarse a las dificultades unidos, perder el miedo a eso mismo a no tener miedo y ser conscientes de que nada es imposible mientras haya valientes que sean capaces de luchar para hacer de este mundo uno mejor. Y es que nunca nos cansaremos de hablar de ellos, por qué lo fácil para estas personas hubiese sido aferrarse a su mala suerte, a su autocomplacencia, aceptar su desgracia y maldecir a todo el mundo y vivir con resignación, pero tenemos que darles las gracias de que no ha sido de esta forma, y que su reflejo sirva de inspiración para los que debemos superar nuestros propios obstáculos, y seguir creciendo en espíritu y en persona. Como dijo un sabio “los valientes luchan y los cobardes se rinden”.